Szkoła otwocka i falenicka

09.12.2012.1

Kebab jest nie tylko stosunkowo nowy w polskim krajobrazie kulinarnym, ale także w języku. Dlatego dwie szkoły, otwocka i falenicka, mają różne zdanie co do jego odmiany w dopełniaczu. Jak widać, wyznawcą jednej jest producent torebek, a drugiej kartonów. Ja opowiadam się po stronie „kartoniarza”.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Uncategorized i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

3 odpowiedzi na Szkoła otwocka i falenicka

  1. Niezależnie od prawidłowości odmiany przeraża mnie nieco popularność tej potrawy. Serio.

    • filipadmin pisze:

      Obawiasz się, że jest niezdrowa, nie konweniuje Ci z polską kuchnią, czy zbytnio zdominowała rodzimą gastronomię? Ja tam kebab lubię, ale jestem ciekaw, czy oryginalny w Turcji też by mi smakował?

  2. Amicus pisze:

    Kurcze 😉 Tyle razy przyglądałem się im, i nie zwróciłem na to uwagi 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *